joi, 14 mai 2009

Întâmplare fără titlu


Scapă înţelegerii mele adeseori lucruri aparent la îndemână. Misiunea poliţistului, de exemplu. Pot să înţeleg organizarea pe departamente, scheme şi fişe de post. Ce alunecă înţelesului meu este însă răspunsul "Nu noi ne ocupăm de problema asta, cei de la secţie", primit de la un agent de poliţie rutieră pe care l-am rugat să scoată dintr-o fântână de pe bulevardul Unirii un pui de bogdaproste, care se bălăcea de mama focului chiar sub nasul echipajului de poliţie. Îl văzuseră cu mult înainte de a ajunge eu acolo, fapt pentru care m-am simţit datoare să-mi cer scuze că intervin. Am insistat, totuşi, să mai încerce la secţia cu pricina, chiar dacă imaginea puradelului chiuind din toţi rărunchii de plăcerea scăldătoarei e deja una cunoscută şi simbol al Bucureştiului estival pe multe bloguri europene.
Ceva mai sensibil la implicarea civică, unul dintre poliţişti s-a îndreptat spre fântână şi a slobozit un înfuriat: "Băi, out!"...întorcându-se la maşină aproape în aceeaşi secundă.

Găsiţi voi titlul potrivit acestei întâmplări. Eu am vrut să-i zic: "Băi, out!", dar nu l-aş fi putut mai apoi prinde în etichetele blogului meu.