joi, 16 martie 2017

Din 14 zile (3)

Image result for seasons paintingsUna dintre bucuriile pe care le am lucrând cu tinerii este legată de provocările pe care le primesc în fiecare zi. În loc de ”Eh...generația de azi...”, eu pun ”Eee? Generația de azi!” Dacă nu sesizați diferența, vă pot lămuri că e de bine. Pentru ea, generația de azi.
Generația mea și încă altele i-a oferit lumea în care tocmai trăiește, pe care tocmai o blamăm. Asta plină de gadgets nu au construit-o ei, ci noi. Și acum incriminăm. Mai exact ce? Indisponibilitatea noastră de adaptare la lumea pe care noi am făurit-o.
Să nu ne întristăm, avem încă multe lucruri în comun, dacă suntem gata să le vedem și le folosim ca punți de comunicare. De aceea, în locul întrebării cu numărul 3, azi vă propun un exercițiu de perspicacitate. Ce legătură are cu postarea de mai sus? Gadgeturiștii m-au inspirat.

Completați spațiile punctate cu litere, știind că literele deja existente sunt inițialele unor cuvinte. Cele șapte cuvinte sunt așezate în ordine și fac parte dintr-o înșiruire cunoscută.

i,  i,  ...,  s,  ...,  ...,  d